Senaste Uppdateringarna

RETREAT PÅ VISINGSÖ – EN LÄKANDE HELHET

1-3 oktober 2021

Vi stannar upp och låter rörelsen runtom och inom oss stillna. Vi ger utrymme för utandning och stillhet så att de vi är och de behov vi har på djupet får bli tydliga.

Vi vårdar kroppen inifrån och ut. Näring till våra inre organ, vård av vår rörelseapparat och tyst återhämtning ger utrymme för själens behov att bli sedda och röra sig i vår inre dans.

Vi använder oss av Läkande dans, Naturupplevelser, Läkande mat, Yoga och Klangbad.

Vi ger plats för bearbetning och reflektion både i enskildhet och gemenskap och fyller på med sinnliga upplevelser, rörelseglädje och njutning. För kärleken till oss själva och helheten.

Ledare
Åsa Rockberg ~ Läkande Dans. I ett tillåtande och tryggt utrymme leds du på ett närvarande och empatiskt sätt till att låta känslor och tankar att ta form och förlösas. Du guidas till din egen inre läkare och får utrymme för kroppens förmåga att finna dina möjligheter, att bejaka din kraft och din sårbarhet. Åsa är grundare av den läkande dansformen Earthheart Dance och har arbetat med den sedan 1999.

Anna Andersson ~ Yoga. Lugn och medveten yoga där du lyhört och inkännande guidas till att känna efter och landa i din kropp. Yogamattan får vara en trygg plats att utforska kroppen och andningen med mycket utrymme för dig, där du är. Annas yoga blir mer än ett rörelsemönster – en djup läkning för kropp och själ. Läs mer om henne på Att bara vara

Catrin Leo ~ Läkande mat & Klang bad. Maten som serveras denna helg är ekologisk och vegetarisk, läkande, närande och färgsprakande.  Catrin har många års erfarenhet inom det vegetariska köket. Förutom att hon driver Tempelgården idag tillsammans med sin man, arbetar hon också som näringsteraput. Läs mer på Tempelgården och Catrin Leo

Plats: Tempelgården Visingsö
Tid: Fredag kl 17.00 – söndag kl 15.00
Investering: Kurs inklusive mat o logi 3 900 kr
(Lakan, påslakan, örngott & handduk finns att hyra för 100 kr/set eller medtages.)
Anmälan: Senast 20/9 till Tempelgården
Mer infoTempelgården eller 070-635 83 66

Gå till Kalender »

SKAPANDE DANS & MUSIK

Sommarkurs för barn 8-12 år i Tanumshede 4-5 augusti 2021.
Berättelser får spännande ljud, melodier, karaktärer och danser! Barnen lever sig in i, skapar med egna uttryck och berättar en saga med hjälp av flera kreativa språk. Vi använder instument, rörelse, dans, mimik, ord, dräkter & sång.

Ålder: 8-12 år Max 15 deltagare.
Plats: Teaterscenen på Futura i Tanumshede
Tid: 4-5 augusti kl 10-15
Lärare: Åsa Rockberg och Agneta Cronholm
Anmälan:
 Tanums kommun 0525-18000, Ung iTanum
Arrangör: Tanums Fritidsförvaltning och Kulturskola
Mer info: asa.rockberg@tanum.se och på Ung i Tanum

Gå till Kalender »

KROPPSORIENTERAD VÄGLEDNING/HANDLEDNING

Det finns många talesätt om hur vår själ talar genom vår kropp. I en kroppsorienterad vägledningssession får du utrymme att kommunicera med din kropp och din själ med handledarens stöd. Arbetet kan utgå från en speciell fråga eller problematik privat eller i arbetslivet, en speciell önskan eller helt utifrån nuet. Syftet är att transformera livsenergi och livsmönster från att begränsa och hålla dig tillbaka till något som istället befrämjar liv och växt. Arbetet kan leda till djupa insikter, ett förändrat förhållningssätt till dig själv eller en situation, stressreducering, förändring av gamla föreställningar, större livsenergi och till att du blir mer av den du är.

Du arbetar enskilt eller i en liten grupp om 2-4 personer. Om man arbetar i en liten grupp får var och en sin egen session samtidigt som de andra bevittnar med emaptisk blick. Vittnenas upplevelser och speglingar ger en extra dimension till arbetet du gör med dig själv, din fråga och ditt liv.

Handledare: Åsa Rockberg
Plats: Via Internet på Zoom och på Earthheart Center utanför Tanumshede under hela året.
Boka tid: Earthheart Center

Gå till Kalender »

2018 NATURSPEL VID NÄMFORSEN

Åskådare – Vittnen:

”Som i rännilar strömmar åskådarna ner mot forsen. Innan en vet ordet av finns andeväsen där som rör sig i oförutsägbara banor genom skogen, ut i vattnet, ner i svackor, längs med trädstammar och bergshällar.

Känsloregistret är brett, uttrycken nästan omärkligt subtila. Inneslutna i sitt eget rörelserum tecknar dansarna elementen. Vi blir blott obemärkta betraktare.

Naturen tar över människokropparna tills endast tomma skal ligger kvar på marken likt fjolårslöv. Intrycken stannar kvar i mig, länge.”

 

 

”Dansarna var verkligen ett med naturen.  När en dansare kände på vattnet kände jag förundran och andäktighet över att jag finns. Att vi består av vatten.

Jag tänkte på vikten av att värna livet, naturen och varandra. Att vi har jorden till låns och att vi behöver dess gåvor, som vattnet, för att leva.”

 

 

”Jag har mentalt återvänt till dagen med de mäktiga dansupplevelserna. Bara detta att två av dansarna kom och informerade oss om att tysta vandra med dansarna till de olika stationerna! Det skapade stämningen från start.

Minns så starkt de olika momenten där dansarna med kraft dansade jorden, vattnet, livet, trädet. Att först försöka se dansaren i sitt kraftfält dansa så sinnligt de olika momenten var en STARK upplevelse.

Att se nån krama vattnet, stenen eller den långa trädgrenen fyllde oss besökare med starka känslor. Tack för att jag fick vara med om detta ögonblick!”

Gå till Kalender »