Den bästa julklappen 2014

Var Alin, en 28-årig man från Rumänien som kommit till Sverige för att finna jobb och inkomst och som hamnade i vår by före jul och inte såg någon annan utväg än att tigga ihop pengar.

Han gav oss möjligheten att låta vår medkänsla övervinna vår rädsla och tvekan inför det okända. Hans knän tog stryk, han frös och han önskade ett riktigt jobb. Ja, det borde du ju kunna få! Vart då förresten? Ska vi erbjuda? Va, nja, njäe, hur då, hjälp, går det, jo, för sjutton, han behöver jobb, vi behöver hjälp, nu ber vi honom!

Det jobb han gjorde hos oss utförde han excellent, han och 5-åriga dottern hade en väldigt rolig kommunikation och dotterns glädje över att leta fram kläder och leksaker till julklapp åt hans två små döttrar i Rumäninen var en lycka att delta i.

Han gav oss gåvan att känna gemenskap i hjärtat, glädjen över att få ge och dela med oss av vårt överflöd, insikten om hur mycket vi inte behöver, tillfredsställelsen över att två barn till blir glada och en stor vila i att få hjälp. Tack.