Referenser

[wpcol_1half id=”” class=”” style=””]
Soloföreställningar Åsa Rockberg
Duoföreställningar
Ensembleföreställningar
Earthheart Dans & Pedagogutbildning
Företagsutbildningar
Earthheart Helg & Veckokurser
Earthheart Ungdomsverksamhet
Earthheart Barnverksamhet

Soloföreställningar Åsa Rockberg

”Åsas dans är mycket viktig. Den sprider kärlek. Hon förlöser den unika människan och leder oss till gestaltning av det gemensamma människodramat. Och i hennes föreställningar visar hon naturens sårbarhet och vädjar till oss: ingå! Det låter som motiveringen till ett pris! Hon är värd ett.”
(Anna-Lena Asplund, Lärare)

Maria Magdalena ~ en förebild
”Med gemensamma ögon såg vi Maria Magdalena ta form. Vi följde hennes starka resa i en samstämmig andning, och kyrkan fylldes av Magdalenas puls.”
(Fia Berggren, Teaterpedagog)

”En stark föreställning om kvinnligt och mänskligt växande från ett historiskt perspektiv, ändå så aktuellt och levande att det berör varenda cell i kroppen. Jag fylldes med hopp och kärlek och kommer aldrig att glömma denna föreställning.”
(Annika Sundbom Åström, Ledarutvecklare Human Dignity)

”Du gav mig gråten för de svåraste upplevelser livet tvingat på mig. TACK!”
(Anonym åskådare)

”Mitt under föreställningen, när Maria Magdalena reste sig ur sin maktlöshet, sa det klick i ryggen och den blev bra efter 20 års försök att läka en gammal ryggskada.”
(Laurel Wakeman, Miljöingenjör)

”Fantastiskt! Åsa får verkligen fram ett teologiskt djup i föreställningen.”
(Nils-Erik Nilsson, Kontraktsprost Sollefteå)

”En säregen föreställning, Åsa Rockberg gör Maria Magdalena till en djup upplevelse.”
(Christina Jutterström, Ordf. Statens museer för världskultur)

”Väven av sång, dans, röst och musik bildar ett fint konstverk, jag skulle nog egentligen vilja kalla det gudstjänst mer än föreställning.”
(Lars Parkman, Stiftsadjunkt Härnösands Stift)

”Åsa tolkade väsentliga delar av det bibliska materialet på ett sätt som berörde våra liv och vår tro. Jag som skulle avsluta med några ord hittade ny inspiration genom hennes föreställning.”
(Tony Guldbrandzén, Biskop Härnösands Stift)

Spirits of Nature ~ Skogarnas och Sjöarnas Rå & Bergtagen
“Åsa took the audience through all feelings; fear, anger, sorrow, compassion, freedom and happiness. She gave them a wonderful experience, a gift.”
(Mark McCrary, Director Madison County Cultural Centre, Mississippi USA)

“A splendid performance. Åsa was the perfect highlight in our program.
She has the power of fascination.”
(Brian Dougherty, Director State of Mississippi European Office, London, United Kingdom)

“När Åsa dansade i takt med hjärtslagen, visste jag inte vems hjärta som var vems. Jag tror aldrig jag har andats så mycket som under denna dansföreställning.”
(Anders Emmerstrand)

“Föreställningen var stark, kraftfull. Man berörs och tas med in i en annan värld, jag vill se mer!”
(Mark Szulgit, Icehotel AB, Jukkasjärvi)

Livets Cirkel
”Åsa Rockbergs dans är självutlämnande och proffsig. Rekvisitan enkel, kostymen en vanlig röd klänning… den publik som var där var hängiven och Åsa Rockberg förtjänade utan tvekan de stående ovationer hon fick.”
(Örnsköldsviks Allehanda)

”Det var första gången Åsa Rockberg framträdde i Härnösand, men knappast den sista. Hennes solodans, sång och recitation ger en upplevelse utöver det vanliga. Denna mångsidiga kvinna engagerar, fascinerar och väcker beundran.”
(Tidningen Ångermanland)

”Om det vore exakt samma föreställning som vi sett förut så skulle vi komma ändå, man kan inte få för mycket av näring till själ och sinne… Det är en gåva till oss och världen att Åsa finns och gör det hon gör. Tack!”
(Harry Öster Törnby, Samtalsterapeut)

”Det var verkligen en Nära Livet-upplevelse!”
(Håkan Dalén, Kyrkomusiker Själevads församling)

”Dansen och symbolhandlingarna gestaltade det liv, som är både så skört och så starkt. Bortom alla förnuftiga ord berörde dansen oss rakt in i hjärtat.”
(Lars Parkman, Kyrkoherde Stigsjö församling)

”Det var oerhört varmt och inspirerande att se Åsas underbara dans som representerar så mycket på ett modern sätt. Hon får fram så mycket genom dansen. Mina barn satt som förstelnade under hela andakten. Tack än en gång.”
(Caroline Densjö, Undersköterska)

”Livets Cirkel i Kista kyrka lämnade ingen oberörd. Åsas koreografi är inte bara mycket tydlig utan också oerhört vacker, uttrycksfull, väl speglande livets faser och förmedlande starka känslor kring lycka och livskriser.”
(Harriet Linder Sporron, Kista församling)

”Föreställningen väckte mycket känslor och tankar. Upplevelsen sitter kvar och är lätt att plocka fram igen när man behöver den. Det är roligt att upptäcka hur mycket det uppskattas när vi prövar nya vägar inom kyrkan och att se alla de nya besökarna i kyrkorummet!”
(Per-Jonas Odelberg, Komminister Långsele, Graninge och Helgums församling)

”I Livets Cirkel möter jag en föreställning som berör på djupet.
Där är sorgen lika tung som tyngdlagen och glädjen lika lätt som fjärilens dans. Jag är djupt berörd av båda.”
(Christina Schenning, Präst Ansgarsliden, Sigtuna)

Danspoesi i Kyrkorum
“Föreställningen om Döden och Livet vid Allhelgonahelgen var oerhört stark.
Dansen gjorde sig till tolk för de känslor gudstjänstbesökarna bar på och som inte alltid kan uttryckas i ord. Åsas dans blev en tröst och öppnade en väg till hoppet, både bortom vår tidsgräns och här.”
(Clary Götesson, Kyrkoherde Östersunds församling)

”Jag måste tacka jättemycket för den text du levererade. Den lever fortfarande i mig. Den var jättefin! Tack så mycket för allt vad du delgav mig.”
(Runar Enberg, Filmproducent)

”Otroligt stark, den gick rakt in i hjärtat. Hela Helgmålsringningen kändes så äkta och kärleksfull. Åsa gör ett sådant vackert arbete här i världen. Hon har verkligen fått gåvan att kunna påverka med sin kärleksutstrålning!”
(Åsa Rudehill, Yoga- och Meditationslärare)

”Jag såg Åsa Rockbergs dansreflektion i TV och tyckte att det var mycket vackert och att texterna var mycket tänkvärda. Man kände sig berörd av ett djupt lugn långt efteråt. Hade gärna sett ännu mer av den vackra dansen, om inslaget hade kunnat vara lite längre.”
(Laurel Wakeman, Miljöingenjör)

”Underbart att se Åsa i SVT och att få vara där i närvaron och kärleken tillsammans med henne. ’En hand varsamt kupad om en planta’.”
(Yvonne Axelsson, Rosenterapeut)

”Så vackert inslaget på tv var. Jag kände sån kärlek. Älskade texterna, verkligen tänkvärt!”
(Catarina Söderqvist, Lärare)

Breaking through the barriers
”Det var en total anspänning och samtidigt en total mental avslappning att se Åsa dansa, jag har aldrig sett något som berört mig så förut.”
(Olle Bäckman, Studieorganisatör Nordmaling)

Duoföreställningar

Áilloš & Åsa ~ Joik & Kroppsjoik
”Det rockar. Alla fördomar om joik är krossade!”
(Sundsvalls tidning)

”Såg dom på Urkult 09, det var MAGISKT. Tårarna bara rann, fantastiskt.”
(Åskådare Urkultfestivalen)

”Man var som i trans på Urkult, helt sjukt.”
(Åskådare Urkultfestivalen)

”Åsas dans är mycket viktig. Den sprider kärlek. Och i hennes föreställningar visar hon naturens sårbarhet och vädjar till oss: ingå!”
(Anna-Lena Asplund, Lärare)

Joik & Kroppsjoik Workshop
”There was this one strong feeling that came up during the Yoik workshops: WE ARE NATURE! We are what we dance and what we sing. When we yoik the spring, we are fresh and clear, when we body-yoik the crane, we are elegant and proud. How overwhelming, being a human, able to connect with everything around soo deeply… And it was just magic when the yoik and the body-yoik workshops came together in a performance!”
(Frank Voigt, Wood artist Germany)

Åsa & Manuel ~ Dans & Akrobatik – Jag älskar dig
”En överjordiskt vacker föreställning med ett kärleksfullt och starkt samspel. Mitt hjärta öppnades mer och mer under hela föreställningen och mot slutet kände jag så mycket kärlekskraft, mod och glädje inombords.”
(Åsa Rudehill, Yoga- och Meditationslärare)

Dans- och Berättarföreställningar 1999-2002
“ …man rös av vällust när Ann Järneström och Åsa Rockberg i berättelse och dans gestaltade folksägner från Ångermanland.”
(Tidningen Ångermanland)

Ensembleföreställningar ~ Koreograf: Åsa Rockberg

En Midvinternattsdröm 2006
”Föreställningen har gjort ett djupt intryck. Känslan ligger kvar och jag kan se brottstycken av dansen för mitt inre öga. De bara dyker upp helt plötsligt. Ungefär som det brukar vara när man läser en riktigt bra bok, som fastän man lagt den ifrån sig, så lever historien kvar i sinnet.”
(Stefan Gyllenberg, Konstruktör Vitech)

Eldnatt – Tellus, Tell US! Invigning av Världsmusikfestivalen Urkult 2005
”Eldnatten är en kraftfull föreställning, som inte bara bjuder på dans, utan en berättelse och inspiration till glädje också. Invigningen av Urkult var nästan fullsatt på torsdagsnatten och det gjorde bara föreställningen bättre. Danserna var allt från zigenarinspirerade till kraftfulla eldshower. Och det var verkligen som de flesta har sagt innan, man måste vara där för att förstå det…”
(Örnsköldsviks Allehanda)

Solvarv ~ de fyra årstidernas folk 2004
”Natten härskar, midvinterdagen är årets kortaste. Men i hjärtat av Näsåker står en trotsig ljusdrottning vars gyllene eld och glittrande värme är en besvärjelse mot all världens mörker. … en orientalisk valkyria med brinnande krona, solens krigare beströdd med guld, ringlande som en egyptisk ormgudinna.”
(Tidningen Ångermanland)

Eldnatt – Invigning av Världsmusikfestivalen Urkult 2004
”En blandning av magi och rytmik. En vandring i tiden och mellan elementen. Eldnatten invigde det tionde Urkult i torsdags. Rytmiska trummor i takt med ekande stamp i trägolvet, fioler, tumpiano och slagverk. Allt komponerat av Björnola Lind och koreograferat av Åsa Rockberg… det hela övergick senare i en trolsk stämning, där varelserna på scen påminde om väsen snarare än människor. Det är en hyllning till den inneboende kreativiteten, till relationen mellan kvinnor och män och mellan olika kulturer. Det hela är en kulturkrock där influenserna är hämtade från hela världen. Ur det innersta av kvinnan föds de fyra elementen. När vi närmade oss finalen kulminerade förväntningarna och publiken skrek av förtjusning.”
(Tidningen Ångermanland)

Vägsjäl ~ en tidlös skapelseberättelse 2003
”Det är ett mysterium! Åsa har skapat något unikt, hon har nått själva essensen. Det är nyskapande. Detta måste fortsätta!”
(Sanne Bødskov, Skådespelerska & Sångerska Danmark)

”Jag blev imponerad av den kraft och den kreativitet dansarna utstrålade både rent konstnärligt och hur de gav ut sitt budskap – jag kände det… Det var en upplevelse, en ärlig och rak gestaltning, som ej går att jämföra med något annat. Elementas dans är en global kultur – ett öppet fönster, genom vilket man kan ta till sig världen.”
(Göran Sjögren, Producent Musik i Västernorrland)

”Jag såg mitt eget liv utspelas på scenen. Efter att min mamma sett föreställningen tillsammans med mig förstod hon mig mycket bättre. Dansen förmedlade saker jag inte kunnat uttrycka i ord. Nu kan vi lättare tala med varandra om mitt liv.”
(Karin Wedal, 17 år, Studerande)

”I Elementa fulländas människan just på grund av sin ofullkomlighet; skönheten ligger i det okonstlade, det spontana, det improviserade. Det är ett språk som vem som helst kan förstå, ett budskap som är slagkraftigt i all enkelhet. Elementas dans ger en grå vintervardag färgerna åter.”
(Tidningen Ångermanland)

”Jag är fortfarande glad när jag tänker på föreställningen flera dagar efteråt. Berättelsen gick rakt in i hjärtat och jag ömsom skrattade och grät genom föreställningen. Många pratar om att se den en gång till. Jag skulle gärna se den igen!”
(Catarina Söderqvist, Projektledare Näringslivet)

”Dansarna ger 110 % av sig själva!”
(Tommy Lindh, Kulturarrangör)

”De unga dansarna i Elementa har tillsammans med Åsa Rockberg lyckats skapa en suggestiv, lekfull och allvarlig föreställning som är lätt att röras av och glädjas åt.”
(Dagbladet Nya Samhället Sundsvall)

”Elementas dans ger en grå vintervardag färgerna åter.”
(Tidningen Ångermanland)

I Huldrans Skog – Invigning av SM i Skidskytte 2001
”Men kvällens absoluta höjdpunkt var Åsa Rockberg, som med sina dansgrupper…
samt tre eldblåsare, framförde ’I Huldrans Skog’. En mäktig uppvisning som säkert värmde den stora publiken och bidrog i allra högsta grad till att det här blev en minnesvärd invigning.”
(Tidningen Ångermanland)

Eldnatt – Invigning av Världsmusikfestivalen Urkult 2000
”Urkults Eldnatt blev precis så magisk, förförisk och kusligt hudnära som man förväntade sig.”
(Tidningen Ångermanland)

”Det var ett fantastiskt pampigt skådespel!”
(Stig Garefelt, Polis)

De fyra Elementen & Frostfall 2000
”Jag såg både Frostfall och De fyra Elementen. Jag grät genom båda föreställningarna. Det var något som rörde mig så djupt in i hjärtat, vilket inte händer särskilt ofta. Tack för alla gömda dörrar som du Åsa visat på för mig.”
(Per-Erik Karlsson, Manager Open for Business, Norrtälje)

Årstiderna 1997
”Årstiderna, en stämningsfull och fantasieggande föreställning som inte lämnade någon oberörd. Efter föreställningen var det många i publiken som torkade sina tårar.”
(Nya Norrland)

[/wpcol_1half]

[wpcol_1half_end id=”” class=”” style=””]

Earthheart Dans & Pedagogutbildning

Grundkurs
”Utbildningen har hjälpt mig komma närmare naturen i mig själv och det är jag evigt tacksam för. Earthheart har gett mig kraft att ta mig själv på allvar och ur mina rötter skjuter ett träd i höjden! Det här är den bästa utbildningen jag någonsin har gått.”
(Gun Lauri, Socionom)

”Jag har blivit starkare, tydligare, har lättare att sätta gränser. En gammal ryggskada som plågat mig varje morgon i 20 år har läkt ut helt. Flera andra fysiska krämpor och begränsningar har upphört. Jag har lättare att stanna kvar i mig själv när det ”blåser” runt mig, vilket underlättar mitt jobb som tillsynsmyndighet och mina relationer.”
(Laurel Wakeman, Miljöingenjör)

”I dansen är jag inte längre ensam… för jag dansar med världen… Jag har fått starkare konturer vilket gjort att världens konturer blivit mjukare och mer töjbara. Jag har fått ett otroligt verktyg att knyta mig till världen och samtidigt skydda mig från den del av världen som gör ont att ta in. Jag har lärt mig att om du är i rörelsen, i livets puls, och vågar följa ditt bankande hjärta så förändras allt. Hur det än känns i stunden.”
(Eva Ydrén, Sagoberättare)

Grundkurs & Diplomkurs
”Jag har fått tillbaka tilltron till min egen förmåga, både som dansare och som människa. Jag har också fått tillbaka en glädje över att finnas till och vara levande, vilket jag saknade under många år. Förutom detta har jag fått hjälp att komma i kontakt med naturen på ett ovärderligt sätt. Som en del av naturen snarare än en betraktare av naturen. Det ger mig en känsla av helhet i min tillvaro och en stark känsla av nödvändigheten att måna om vår fantastiska jord. Genom att gå utbildningen till Earthheart dansare och pedagog har jag också erhållit kunskaper i ett lyssnande ledarskap, vilket jag tror är nyckeln till utveckling, både för deltagare och ledare.”
(TinaJohanna Mortensen, Sjukgymnast)

”För mig har utbildningen revolutionerat mig som människa. Jag har givits utrymme att möta min inre natur med tillåtande och kärleksfull ledning. Jag har tillsammans med andra bekräftats i det jag mött och på det viset blivit helare. Naturen i Näsåker, Åsa och deltagarna har hjälpt mig att få tillgång till mitt sanna jag och gjort mig så mycket friare! Det finns ingen tvekan om att Åsas koncept bidrar till en bättre värld.”
(Minna Laaksonen, Hälsopedagog)

Företagsutbildningar

1-årig Utbildning
”Utbildningen gav mig nya vägar i livet både i min yrkesroll och som privatperson. Förutom att jag har börjat tänka mer på att kropp och själ hör ihop i min undervisning bedriver jag “Må bra-grupper” för elever och personal på skolan. Och mitt arbete är väldigt populärt!”
(Agneta Ekman, Idrottslärare)

Teambuilding
“Det var väldigt inspirerande att se hur Åsa ledde gruppen.”
(Barbro Dahlbom-Hall, Chefsutvecklare & Författare)

“För mig är Åsas arbete som instruktör livsbejakande, medryckande och suggestivt.”
(Anette söderström, Processtödjare Utvecklingsenheten Kramfors Sollefteå hälso- och sjukvård)

Framförandeteknik
”Utbildningen har givit mig insikt om kroppsspråk och teknik inför framförande.”

”Jag har upptäckt positiva och negativa saker hos mig själv och andra, fått bättre självförtroende och många nya idéer att använda. Lärt mig ta mot komplimanger.”

”Utbildningen gav mig glädje och styrka och en känsla av att jag är viktig. Vid varje tillfälle när man får chans till den här typen av övningar växer man en liten bit i sitt självförtroende.”

”Jag har läst mig att stressa av och använda kroppsspråket när jag pratar inför publik.”

”Jag har större tillit och frimodighet.”

”Jag känner mig stärkt, jag kan stå upp och berätta.”
(Vårdförbundet Västernorrland, fackliga företrädare)

Friskvård/Personalvård
”Gillar ej att dansa men detta var OK.”

”Bra början och en spark framåt, sedan får man fortsätta själv.”

”Skulle ha varit i flera dagar.”

”Stärkt mig i min grundläggande uppfattning om mig själv.”
(Aktivitetscenter Sollefteå)

”Bättre än jag trodde. Bra för onda ryggen. Befriande i kroppen.”

”Viktigt att få jobba med kroppen. Många övningar kan användas i den vardagliga undervisningssituationen.”

”En positiv dag. Växlat teori och praktik. Bra. Synd att inte hela personalstyrkan är med.”

”Aktuellt ämne – hälsa. Skönt med rörelse. Bra att få vara aktiv själv. Nyttig påminnelse om hur vi sitter, står, går, rör oss etc.”
(Hola Folkhögskola)

Earthheart Helg & Veckokurser

“Åsa är en fantastisk ledare på ett stort äventyr. Hennes kurser är roliga, till och med mitt i arbetet med våra svårare mönstren. Hennes naturliga talang för uppsluppen lekfullhet är ett fantastiskt verktyg som kan disarmera även det envisaste försvar.”
(Laurel Wakeman, Miljöinspektör)

”Earthheart kursene har gitt masse glede, energi og forløsning. Har fått bearbeidet sorg, høydeskrekk og tøyet grenser gjennom dansen. Har også opplevd dyp samhørighet med mennesker og fått dypere forståelse for ulike aspekter ved menneskelivet, at det går an å komme gjennom vanskelige ting sammen i gruppe, uten å bruke for mange ord… Jeg har fått større ærefrykt og respekt for jorden som vi alle er en del av og bedre kontakt med det indre barnet inne i meg selv. Utrolig vakkert – som en drøm som går i oppfyllelse.”
(Anne Kristin Natland, Lærer)

”I går natt sov jag 12 timmar. I natt har jag också sovit 12 timmar. Vaknar och är lycklig och närvarande i kropp och själ. Börjar dagen och märker att jag går omkring med ett stort leende. Allteftersom minnesbilder dyker upp från den gångna veckan så kommer jag på mig själv med att skratta högt och lyckligt. Det kommer att ta månader att smälta allt jag fått vara med om. Varmt tack för allt.”
(Gunilla Carlson, Författare)

”TACK för en oförglömlig dansfest! Jag är så glad att jag kom med. Den har gett mig många insikter. Min sammanfattning av dessa blev 1 1/2 sida lång!”
(Ingrid Willén, pensionerad Läkare)

“Jag har fått mycket bättre självförtroende av att delta i dessa kurser. Nu vågar jag bejaka min kvinnlighet och jag har börjat tro på gemenskap igen. Under den här tiden har jag kommit i kontakt med min egen kraft och skapandeförmåga och upptäckt vad jag är ämnad att göra.”
(Marina Thingvall)

”Tack för två fina dansdagar! Min danslängtan var så stor och den rätta känslan lyckas jag inte fånga när jag dansar ensam. När du guidar oss med dina ord känns det alltid som bäst. Det var en trevlig grupp med många fina människor.”
(Ingrid Niemi, Sjukgymnast)

”Åsas dans är mycket viktig. Den sprider kärlek. Hon förlöser den unika människan och leder oss till gestaltning av det gemensamma människodramat. Och i hennes föreställningar visar hon naturens sårbarhet och vädjar till oss: ingå! Det låter som motiveringen till ett pris! Hon är värd ett.”
(Anna-Lena Asplund, Lärare)

Yoik & Body Yoik Workshop
”There was this one strong feeling that came up during the Yoik workshops: WE ARE NATURE! We are what we dance and what we sing. When we yoik the spring, we are fresh and clear, when we body-yoik the crane, we are elegant and proud. How overwhelming, being a human, able to connect with everything around soo deeply… And it was just magic when the yoik and the body-yoik workshops came together in a performance!”
(Frank Voigt, Wood artist Germany)

Earthheart Ungdomsverksamhet

”Den här formen av dans har fått mig att upptäcka och visa vem jag är. Jag känner att jag växer och blir starkare för varje andetag och två gånger har jag haft skithäftiga upplevelser av dansen; en känsla av att jag klarar allt, att det inte finns några hinder! Jag har känt min styrka!”
(Åsa Rudehill, deltagare Tjejprojekt 2000-2003)

”Jag började i dansgruppen för ett halvår sedan och under denna korta tid har jag fått bättre självförtroende och mitt hopp har ökat. Både gruppen och ledaren har gett mig styrka till att göra saker jag annars aldrig skulle vågat.”
(Johanna Henriksson, deltagare Tjejgrupp)

”Sedan jag började i dansgruppen har jag sluta dricka alkohol och ränna på stan. Nu får jag ut de upplevelserna jag sökte då genom dansen och gemenskapen i gruppen.”
(Deltagare Tjejgrupp)

”Att dansa med Åsa är för mig ett sätt att lära mig hantera mina känslor och att, oavsett vilka de är, tillåta dem i mitt liv. Dansen får mig att känna mitt värde och att bli tillfreds med den jag är.”
(Ida Sundin, deltagare Tjejprojekt 2000-2003)

”Här kan jag släppa alla ”måsten” och krav. Jag får vara i den sinnesstämning jag befinner mig och jag får en möjlighet att uttrycka det som finns inom mig, att skapa dans av mina innersta känslor. Det utvecklar och stärker mig som människa.”
(Deltagare Tjejprojekt 2000-2003)

”Det var sista föreställningen. Vi var så samspelta. Vi gick fram och bugade, applåderna flödade. Jag ville stå kvar där i en evighet, känna mig stolt, lycklig och trygg med mina vänner. Åh, vad kul vi hade! Alla våra drömmar hade gått i uppfyllelse. Gruppen var starkare än den någonsin varit, känslorna flödade. Är det inte underbart vad unga kvinnor kan prestera?!!” (Beatrice Nilsson, Elementa)

Earthheart Barnverksamhet

”I remember how you took the children through a wonderful creative experience and they never knew that they were being taught to dance… you gave them a gift of creative freedom!”
(Mark McCrary, Director Madison County Cultural Centre, Mississippi USA)

 

[/wpcol_1half_end]